0900 SUSTAINABILITY CENTRE

Project Omschrijving

Prijsvraag inzending „In-between conditions” t.b.v. het World Sustainability Centre nabij de afsluitdijk. Een duurzaam informatief gebouw dat gebruik maakt van en reageert op heersende condities. In samenwerking met Michiel Buren en Hendrik Metselaar.

Gelegen langs de Afsluitdijk, wordt een stuk van een landtong de locatie voor het nieuwe World Sustainability Centre Afsluitdijk ( WSCA ). Een groot, multi-level auditorium / cinema vormt het hart van de WSCA. Het vervult daarnaast nog een programmatische sleutelrol, waarbij het de verbinding maakt of verbreekt voor verschillende onderdelen en niveaus van het programma. Hierdoor kan het gebouw op verschillende manieren op verschillende tijden van de dag, week, maand en jaar optimaal worden gebruikt.

Het WSCA ontstaat door het toepassen van een lichte, zelfdragende structuur. Een configuratie van kegelvormige elementen die fungeren als bemiddelaar tussen de buitenomstandigheden en het achterliggende programma. Elk van deze elementen heeft zijn eigen specifieke rol.

Project Details

  • Klant: Sustainability Centre Foundation / Nederlandse Overheid
  • Datum:2009-07-30
  • Tags:
  • Vaardigheden:Ontwerp, Revit, Maxwell Render, Photoshop